Kantarellpaj utan skal

En del tycker att det bästa på pajen är skalet, och så finns det vi som hellre skrapar ur fyllningen och smular ner skalet i servetten. Det här är en paj för oss – en skallös variant, alltså egentligen bara en äggstanning med lite grönsaker och ost. Jag gjorde en höstig version med svamp, ricotta och parmesan. Den lagar du så här:

Börja med att smörja en pajform med smör och bröa med polenta.

Stek sedan ca 5 dl rensad svamp, gärna kantareller, salta, peppra och ha i ett par nävar spenat. Krydda med lite färska örter, som timjan eller rosmarin, och en nypa nyriven muskotnöt.

För äggstanningen vispar du ihop 7 ägg, 300 g ricotta och 1 dl grädde eller mjölk.

Rör ner svampen i äggstanningen, häll i pajformen och strö över 100 g finriven parmesan. Grädda i 200 grader till pajen har stelnat och fått lite färg, ungefär 45 minuter. Servera varm eller ljummen.

parmesanpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s