Höstläsning för hemmafruar

Vad är en höstkväll utan tända ljus, en varm filt och någon bra bok?
Nå, riktigt så idylliskt är det inte i det här huset. Ljusen är av säkerhetsskäl inte framplockade. Filten är tak på någon viktig koja som omfattas av ett strängt rivningsförbud (Neeej mamma! Nej ta bojt kojan. Alls. Nej! Tack.). Och böcker ja.
Har dom inte fina bilder och lite text så finns det en stor risk att jag somnar.
Förutom diverse barnböcker platsar ju även kokböcker bra in i denna kategori.

Här kommer lite nyheter för i år. Alla finns på Adlibris.

9113066951 Aldrig har det varit lättare att hitta kokböcker med vegetariska recept som är enkla och passar hela familjen! Här har vi en av de nyaste i samlingen.
Förutom ett ”gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen på och hitta massor med recept som innehåller just den” finns det också inköpslistor för olika matsedlar, tips på vad du skall göra av resterna samt recept för den där veckan då det ännu känns långt kvar till lönedag.

9197859966 Trenden just nu är ju att allt skall vara så fritt som möjligt; fritt från tillsatsämnen, glutenfritt, äggfritt, köttfritt, mjölkfritt och så vidare. I Leilas nya bok utlovas härliga och lättlagade recept på sånt som är fritt från det mesta, men ändå otroligt gott.

modekokboken

Jösses, det är ju frågan om en ganska stor bok, så min första tanke (men guud, behövs det en bok med tips om att ta ett ekologiskt salladsblad, tvätta det i kolsyrat vatten från en källa i Alperna) var säkert helt obefogad. Här utlovas bland annat recept på fransk löksoppa, raw food pasta och asiatisk omelett.
”Svenskt, trendigt, nyttigt, klassiskt och framförallt vackert” står det i recensionen. Och vad är väl bättre än det?

918778534XSist men inte minst har vi en riktig klassiker!
”När det nu är dags för en ny utgåva har denna älskade klassiker fått en lite modernare kostym: år 2015 vill vi använda smör istället för margarin, mörk choklad istället för blockchoklad. Vi vill göra vaniljkräm från grunden och få mjölmängden angiven även i gram. Vi vill baka långpannekakor och visst vill vi ha recept på kladdkaka?Konditorn och bakboksförfattaren Mia Öhrn har med noggrannhet, varsam hand och stor kompetens tagit hand om redigeringen och lotsat Sju sorters kakor in i vår tid.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s