Odlingar

Odlingssäsongen börjar lida mot sitt slut och kvar i lådorna finns bara en tuva gräslök och några håliga salladsblad. Dillen och persiljan hann jag ta några gånger av innan dom torkade bort (hur nu detta är möjligt när det var den blötaste sommaren i mannaminne).
Spenat sådde jag helt för lite av eftersom jag inte förstod att den skulle vara så populär hos 2- åringen. Han mumsade glatt i sig bladen i tron att det var spenatplättar och vi andra fick knappt någonting alls. Och solrosorna som jag tänkt att skulle vaja höga över odlingslådorna kom aldrig upp.

Så mycket mer hann jag inte få i jorden innan det var för sent. Nu är det bara att blicka framåt och börja tänka på nästa års odlingar.
Ska vi ha egna morötter? Och följdfrågan till det; vem orkar gallra dom? Nästa år måste vi hinna sätta potatis! Och det där äppelträdet vi pratat om att plantera, börjar det inte bli dags för det?
För att inte tala om blomlökar. Men dom får bli ett helt eget inlägg.

Plommon som är lite stulna från grannarna eftersom trädet växer på deras sida och kvisten bara når till oss om man hoppar upp för att få tag i grenen och håller i hårt medan man länsar den.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s