Krusidull-rulltårta

Om du gillar att pilla med små krumelutter är det här kanske ditt nya favoritbakverk, Krusidulltårtan. Det är alltså en vanlig rulltårta som klätt ut sig till blommönstrad tapet. Så här gör du:

Smet att spritsa
Blanda 30 g mjukt smör, 30 g socker (gärna extra fint), 10 g kakao, 30 g potatismjöl och en äggvita till en jämn smet. Spritsa ut i ett fint mönster på bakplåtspapper som du lagt på en plåt. Ställ plåten i frysen medan du gör smeten.

Rulltårta
3 ägg (rumsvarma!)
2 dl extra fin socker
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl grädde (eller t.ex. sojamjölk)

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt till sist grädden. Ta fram plåten från frysen och bred ut smeten över ditt festliga mönster, men med varsam hand för att inte förstöra detaljerna. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

Stjälp upp kakan på lättsockrat bakplåtspapper. Var lite försiktig här, smöret i mönstersmeten gör att kakan lätt rutschar av pappret. Lossa pappret försiktigt, låt svalna och vänd sedan om bottnen en gång till, så mönstret hamnar på undersidan igen. Fyll som vanligt, till exempel med en halv sats lingonmousse, och rulla ihop. Låt stå svalt nån timma innan du skär upp tårtan, så håller den formen bättre.

SONY DSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s