Höjden av huslighet är väl att göra sin egen müsli, sådär på en plåt med ekologiska råvaror och honung producerad i granngården. Och om någon vill nå höjden av huslighet är det förstås vi som hemmafruar här. Därför bjuder vi gärna våra gäster på
Hemmafruarnas höstiga havremüsli
10 dl havreflingor (välj glutenfria om du vill ha glutenfri müsli)
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
½ dl rapsolja
3 msk honung (välj ljus sirap för veganskt alternativ)
lite kanel och malen nejlika
200 g russin
150 g fikon, skurna i bitar
100 g mullbär
Värm oljan och honungen i en kastrull tills honungen smälter. Tillsätt havreflingor och frön. Rör om så oljeblandningen fördelas jämnt. Krydda med kanel (lite mer) och nejlika (lite mindre). Bred ut på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 175 grader i ungefär 15 minuter. Rör om lite emellanåt så grynen rostas jämnt. Passa müslin så den inte bränns!
Häll över flingorna i en stor skål, och blanda ner frukten. Låt svalna innan du öser över müslin i burkar.
Pingback: Frukostlistan | Hemmafruar2.0