Den här tårtan är som kvällarna i november, mörk och mäktig och nästan lite överväldigande. Den håller länge, så du kan baka den en vecka i förväg utan problem. Skär i småsmå bitar och servera med vispgrädde och russin marinerade i rom.

Tryffeltårta
300 g mandelmassa
3 msk kakao
3 dl grädde
600g choklad, ta så mörk som du gillar
2-3 msk rom (eller någon annan smaksättning, till exempel lite finrivet apelsinskal)
Riv eller hacka mandelmassan och blanda med kakao. Tryck ut i en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper på bottnen. Ställ i kylskåp.
Koka upp grädden och blanda ner chokladen. Rör runt lite medan chokladen smälter. Krydda med rom eller nånting annat du råkar hitta i skåpet, kanske nån trevlig konjak? Häll tryffelmassan på mandelbottnen och ställ svalt, gärna över natten.
(Obs! Ledsen för ledsen kvalitet på bilder, detta novembermörker äter visst all färg)