Tryffeltårta för mörka kvällar

Den här tårtan är som kvällarna i november, mörk och mäktig och nästan lite överväldigande. Den håller länge, så du kan baka den en vecka i förväg utan problem. Skär i småsmå bitar och servera med vispgrädde och russin marinerade i rom.

20151120_205208
En liten pyttebit var allt som fastnade på bild.

Tryffeltårta
300 g mandelmassa
3 msk kakao
3 dl grädde
600g choklad, ta så mörk som du gillar
2-3 msk rom (eller någon annan smaksättning, till exempel lite finrivet apelsinskal)

Riv eller hacka mandelmassan och blanda med kakao. Tryck ut i en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper på bottnen. Ställ i kylskåp.

Koka upp grädden och blanda ner chokladen. Rör runt lite medan chokladen smälter. Krydda med rom eller nånting annat du råkar hitta i skåpet, kanske nån trevlig konjak? Häll tryffelmassan på mandelbottnen och ställ svalt, gärna över natten.

(Obs! Ledsen för ledsen kvalitet på bilder, detta novembermörker äter visst all färg)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s